2 Goede Doelen ... !!!

 

1e Goede Doel:

Omdat wij zoveel geluk hebben, heb ik besloten
om de totale opbrengst van ieder verkocht "Gelukje" te doneren aan o.a.
het Emma Kinderziekenhuis, 

afdeling Kinder Oncologie en Kinder IC,
omdat zij nog wel wat extra geluk kunnen gebruiken ...

Het oog van de naald op deze afdelingen is mijns inziens soms wel heel erg klein in bepaalde gevallen.
Met ineengekrompen 
hart en 1000-en-1 schietgebedjes verder kwamen we destijds bij onze kleine vriend vandaan, die daar behandeld werd, hopende dat alles en alles goed zou komen, gewoon omdat dat moest. En het kwam goed.

Machteloos voelde ik me toen, want daar stond ik dan met mijn goede gedrag en een heleboel geluk, alle goden dankend dat het ons niet betrof, toch? Ik wilde dus iets doen en nu nog altijd. Ziehier ... deze long-term doneer-actie waar mijn hart wel heel dichtbij ligt. Het geld zal gaan naar het mobiele "Emma Kunstatelier" dat de kinderen van deze afdelingen in staat stelt heerlijk creatief in alle vormen bezig te zijn en zich zo even te kunnen verliezen in de wereld van fantasie ... iets wat ik zelf zo graag doe! Omdat zij niet naar het atelier kunnen, komt het atelier gewoon naar hun! 

Door één van de producten uit deze categorie te kopen (een gelukssteen of armbandje of allebei), help je mee om het mobiele "Emma Kunstatelier" rollende te houden. Van ieder verkocht geluksproduct="Gelukje", wordt namelijk het totale aankoopbedrag gedoneerd aan dit goede doel.

www.emmakunstatelier.nl

Ieder "Gelukje" is met de hand gemaakt. De armbandjes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gemaakt van hoogwaardige glaskralen met een subtiele parelmoer-achtige glans. Voorzien van een klein geëmailleerd geluksklavertje. De geluks-stenen zijn handbeschilderd -door Esther en namens ZonneschijnManeschijn- en voorzien van een Klavertje 4.
Ze zijn allemaal anders, de één met goud, de ander met zilver, soms met glinsters, maar allemaal afgelakt met een beschermende vernislaag.

2e Goede Doel:

Nog nooit had ik van de Stichting FloJa Malawi noch van hun initiatief gehoord. Tot André en Pien het stokje overnamen. Vol overgave, liefde en grenzeloze energie en input. Hun afscheid en tevens presentatie van hun plannen, het project en de FloJa maakten diepe, diepe indruk.

Gek hoe je juist dan en helemaal op het moment dat ze weg gaan en zijn, merkt hoeveel je om iemand (in dit geval 2 iemanden) geeft. Ook al staan ze wat verder bij je vandaan. Hun bevlogenheid is aanstekelijk. Ontroerend hoeveel soorten liefde een mens kent en kan geven. Nou deze 2 rotsen in de branding hebben en geven dat! De eerste donaties zijn inmiddels gedaan, met liefde.

Overigens worden ze bijgestaan en geholpen door een team (lokale) medewerkers met een keur aan kennis en kunde op allerlei gebied.  

Nu er 2 Goede Doelen zijn, verdeel ik de inkomsten van de verkoop van de "Gelukjes" over deze 2 Stichtingen. Maar ... ik stort er ook gewoon bij, anders zouden ze allebei enkel de helft krijgen ipv het hele bedrag. Dus een beetje 50-50.

Neem gerust een kijkje op de site van FloJa Malawi. Inspirerend, ontroerend en zonnig. De nieuwsbrief is een heerlijkheid om te ontvangen en er wordt dan ook alijd met smart op gewacht. Op ieder berichtje trouwens van ze.

www.flojamalawi.nl

IMG_1045.JPG

 

 

© 2015 - 2021 Sjeintje Boterkoek | sitemap | rss