Merino schapenvachten

Het Merino schaap is een ras dat de meeste wol per schaap levert, meer dan welk ander schapenras ter wereld Merino schapen hebben 10x meer haar per cm2 wat maakt dat de vachten dik en veerkrachtig zijn. Hiermee uitermate geschikt om op te liggen, door jong en oud.

Ze worden dan ook veelvuldig gebruikt voor zowel (medicinale) babycare vachten als de grote medicinale vachten voor jong en oud. Overigens zijn Merino schapenvachten van nature, net als IJslandse schapenvachten, anti-allergisch (hypo-allergeen).

Door de zijdezachte fluizige vacht is de aaibaarheids- en knuffelfactor erg hoog. Voorkomende kleuren zijn divers maar altijd als basis een smetteloos roomwit. De mengelmoes van bruintinten en/of grijsachtige vlekken maken het tot magisch mooie  vachten.

Sjeintje Boterkoek heeft niet alleen de (geschoren* medicinale) Babycare vachten maar ook de magisch mooie fluizige droomvachten in verschillende kleuren en maten op voorraad.

*medicinale merino vachten worden gelijkmatig geschoren zodat bij gebruik (door jong en/of oud) de drukverdeling gelijk is als er op gelegen of gezeten wordt (omdat de haren zo veel en zo dicht op elkaar zitten en enorm veekrachtig zijn)

 

Foto: unboundmerino.com

© 2015 - 2022 Sjeintje Boterkoek | sitemap | rss