Babycare schapenvachten

Babycare schapenvachten zijn lamsvachten van het Merino schaap die medicinaal zijn gelooid. Met medicinaal wordt bedoeld dat ze 100% natuurlijk (dus zonder toevoeging of gebruikmaking van chemisch stoffen) gelooid worden. In dit proces, door het gebruik van natuurlijke stoffen (als plantenextracten en boomsappen) vind er een "chemische reactie" plaats waarbij de kleur van de vacht iets gelig verkleuren. 

De babycare vachten kunnen op 30 graden -wolprogramma- gewassen worden (gebruik hiervoor een speciaal wolwasmiddel). Uiteraard niet om wekelijks te wassen (want schapenvachten hebben een zelfreinigende werking van zichzelf). Niet in de droger ! Uitkloppen en laten luchten in de mist is eigenlijk al genoeg.

Ze doen maximaal hun werk als het kindje zo op de vacht ligt, dus niet een laken op de vacht. Om eventuele speeksel/voedingsvlekjes te voorkomen op de vacht kan men een hydrofiel luier dubbel vouwen en deze onder het hoofdje en schouders leggen.

De van nature isolerende werking van schapenvacht zorgt dat de eigen lichaamswarmte vrijwel direct teruggegeven wordt. Het is net een heerlijke zachte "wolk". In de wieg, box, ledikant, buggy ... multifunctioneel. 

  • Babycare Merino lamsvacht roomwit
    Babycare Merino lamsvacht roomwit

    Medicinaal gelooid (100% natuurlijke materialen gebruikt voor en in het looiproces). Superzacht want voor deze vachten worden Merino lamsvachten gebruikt. Daardoor heerlijk veerkrachtig en warm door de dichte beharing en zachter…

    € 65,00
© 2015 - 2024 Sjeintje Boterkoek | sitemap | rss