Hoe het begon ... 

ZonneschijnManeschijn

Na een creatieve middelbare school periode en de Gerrit Rietveld Academie ben ik lang van alles en nog wat gaan doen. Van een baan bij een reclamebureau tot een studie Engels Tolk/Vertalen. Het moederschap kwam erbij en daarna duurde het even voordat ik weer volledig aan dat stukje in mijn hart kon toegeven. 

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan ... en de liefde voor tekenen en schilderen laat zich niet afremmen en dat is nog altijd zo tot op de dag van vandaag. Ik geef er graag aan toe. Als iedereen nog slaapt, of diep in de nacht, of als niemand thuis is, op vakantie, schetsend bij een loch, vlugge krabbels tijdens een festival. Er komt altijd wel een keer dat één van die vele creaties tot leven komen in de vorm van een schildering.

En zo begon ik ooit als ZonneschijnManeschijn. De naam die bij velen bekend is. Onder die naam wordt nog steeds al mijn kunst gemaakt. Heel veel in opdracht en daarom niet zichtbaar hier op de site en/of andere sociale media. De privacy van mijn klanten bescherm ik volledig. Tenzij zij ermee naar buiten treden. Van bekende Nederlanders, inclusief de (voormalige) Koningin Beatrix (dat mag ik dan weer wel zeggen), tot privé opdrachten in Australië, Amerika en Canada. Ze zijn me allemaal even lief.

Dat mijn hart bij de Keltische cultuur, het magische en het sprookjesachtige ligt zal jullie niet ontgaan zijn ... 
Geniet van dat kleine stukje verhaal dat ik aan doek, papier of stenen heb toevertrouwd en maak er je eigen verhaal van met jouw gevoel. 

*

En toen kwam ...

Sjeintje Boterkoek erbij ... ontstaan uit eigenwijsheid. Maar meer nog uit het gevoel en de wens "om het allemaal zelf te willen doen" en ook nog op haar eigen manier. Gebruikmakend van hoogwaardige stoffen en materialen worden de producten speciaal voor Sjeintje Boterkoek gemaakt. Want, eerlijk gezegd, de bedenkster en stichtster van Sjeintje Boterkoek, zijnde Esther Möhringer-Davidson, kan zelf nog geen knoop aanzetten ... Maar als kunstenares en ontwerpster van ZonneschijnManeschijn heeft ze haar weggetje zowel nationaal als internationaal voor groot en klein gevonden en pad gebaand. Zelf de stoffen (uit)zoekend, de ontwerpen voor de kussens makend en de toekomstplannen klaarstomend voor een nieuwe, complete lijn behaaglijke, comfortabele "gezelligheidsproducten", zit zij bovenop ieder Sjeintje Boterkoek product van A tot Z. Alleen datgene dat zij zelf zou willen dragen, hebben of mee omringd zou willen worden wordt tot leven gebracht. Op naar meer!

© 2015 - 2024 Sjeintje Boterkoek | sitemap | rss