Lochend Chalets en Nick Nairn

                                                

 

Een plek die wij "Home away from home" noemen is "Lochend Chaletsin de Trossachs & Stirlingshire in Schotland. Hier komen we thuis, tanken we bij en laten alles los. Dit is onze geluksplek op aarde. Een prachtige plek waar je stil van wordt, gelegen aan Lake of Menteith.
Vaar je naar de overkant, naar 
Inchmahome Priory, dan ga je terug in de tijd toen Mary, Queen of Scots, er verbleef.

Over deze prachtige plek ontfermt al jaren de familie Nairn zich met liefde over het terrein en de huisjes/huizen. Aanleg en onderhoud wordt allemaal duurzaam en milieuvriendelijk uitgevoerd. Gebruikmakend van lokale leveranciers en het inzetten van werklui uit de regio. Hun hart is en klopt Schots in alles. De muren van hun receptie zijn behangen met alle landkaarten van Schotland ...

Of ik nu zakelijk door Schotland reis of privé op vakantie ben ... dit is mijn thuisbasis waar ik met liefde en heimwee vertoef, vandaanvertrek maar altijd weer terugkeer. Natuurlijk vormen locatie, omgeving en uitzicht de basis van het grote genieten. In alle jaargetijden als je het mij vraagt (ik heb hier alle verschillende seizoenen al eens doorgebracht).

Het is ook hier, op deze plek, waar Chris Carrol zijn "woodwork shop" heeft. Niet alleen zul je zijn hand terugzien in alle huisjes waar hij werkzaamheden heeft uitgevoerd en zijn signatuur achterlaat met de meest bijzondere houtbewerkingen aan eettafels, kapstokken en ga zo maar door. Van zijn hand komen ook prachtige houten producten gemaakt van hout van het terrein zelf.

Vrouw Victoria en dochter Bunty draaien hun hand niet om voor de styling en inrichting. Bunty is overigens edelsmid en maakt prachtige sieraden die aldaar, op afspraak zijn te bewonderen en aan te schaffen.

Op datzelfde terrein heeft Nick Nairn zijn restaurant, kookschool en shop. (Michelin-) Sterrenkok, tv kok (bij de BBC) en een "true Scot and proud of it", aimabel en benaderbaar, humor en zo warm en vriendelijk. En het eten is uiteraard geweldig. Niets kan zijn pizza Bianco overtreffen. Behalve dan zijn eigen gin ... 

Afbeelding

Kijk ook eens op https://www.nairns.co.uk/ voor leuke weetjes over Nicks doen en laten. 

* Lochend Chalets op Instagram
* Nick Nairn op Instagram

© 2015 - 2024 Sjeintje Boterkoek | sitemap | rss