Favoriete plekjes in Ierland

 

Ireland --> Dublin:

The Old Bank: Letterlijk een oud bankgebouw waarin een heel bijzondere eetgelegenheid is gezeteld. Een toiletbezoek levert je een kijkje in de kluizen op, waarvan er de nodige staan als je de trappen afdaalt. Eten is heerlijk, je blijft om je heen kijken omdat er zoveel te zien is ... aan de wanden, het plafond dat zo ongelooflijk mooi en uniek is.

Al's Stage Door Café: Midden in het hart van Temple Bar, het uitgaansgebied van Dublin. Op iedere hoek en in ieder pand in deze wijk zit een horeca gelegenheid die allemaal op zichzelf uniek zijn in hun soort. Maar Al ... er is maar 1 Al! Zijn full Irish breakfast is overgetelijk, daarom hield ik het bij "scrambled eggs & bacon". Barely survived the amount.

Trinity College te Dublin: Ga terug in de tijd, stap in de wereld van Harry Potter, van de monniken die de Book of Kells creeërden en waar de beroemde Trinity College Harp / Brian Boru's Harp tentoongsteld staat in de bibliotheek. Je adem stokt, je hart gaat vanzelf sneller kloppen. Vol ongeloof valt hier je mond open en je ogen worden groter dan groot van zoveel boeken. Zoveel authenticiteit en originaliteit. Je ademt de sfeer van toen, terwijl de studenten van nu van het Trinity College hier in de boeken mogen duiken ...

 

© 2015 - 2024 Sjeintje Boterkoek | sitemap | rss